Hvad er halvsyntetisk olie?

Semisyntetisk olie er en blanding af syntetiske olier og mineralolier. Andelen af ​​syntetiske olier fra gruppe IV baseolier og gruppe V baseolier skal være mindst 10%.

Mineralolie produceres ved raffinering af råolie. Destillation i raffinaderierne fjerner fremmede stoffer og urenheder fra råolien, så der forbliver en så ren carbonhydridforbindelse som muligt, hvilket garanterer gode smøreegenskaber. På et tidspunkt var den grundlæggende kvalitet af mineralolier imidlertid ikke længere tilstrækkelig til at sikre, at moderne motorer fungerer korrekt.

Fuldt syntetisk olie produceres kunstigt af visse synteseteknologier. Kortkædede carbonhydridforbindelser kombineres til dannelse af længere kæder, indtil de ønskede smøreegenskaber er opnået. Olien er meget ren og stærkere end mineralolie.

Blandingen af ​​mineralolie og syntetisk olie gør halvsyntetisk olie velegnet til komplekse applikationer såsom smøring af motorer.

Semisyntetisk motorolie fra ADDINOL

Mange moderne bilmotorer og totaktsmotorer kører på halvsyntetisk motorolie. Oliens gode smøreegenskaber opfylder adskillige producentgodkendelser. Vi har samlet et par eksempler fra ADDINOL-produktfamilien til dig.

ADDINOL SEMI SYNTH 1040

Viscositet:

SAE 10W-40

Specifikationer / Godkendelser:

ACEA A3/B4

API SN

MB 229.1, VW 501 01, VW 505 00

ADDINOL SUPER 2T MZ 406

Specifikationer / Godkendelser:

API TC

JASO FC, ISO L-EGC

Creation of lubricants in the laboratory

Hvad er forskellen mellem halvsyntetisk og helsyntetisk olie?

Semisyntetiske olier er en blanding af mineralolie, syntetisk olie (mindst 10%) og tilsætningsstoffer. Fuldsyntetiske olier består stort set af syntetisk olie og en mindre andel mineralolie til opløsning af tilsætningsstofferne i olien. Da syntetiske olier består af kulbrinteforbindelser af højere kvalitet end mineralolier, er den fuldt syntetiske olie mere kraftfuld end halvsyntetisk olie.

Fuldsyntetisk olie har bedre egenskaber med hensyn til:

  • Kold modstand
  • Varmebestandighed
  • Aldringsstabilitet
  • Slidbeskyttelse

Fuldsyntetisk olie er dog ikke altid bedre end halvsyntetisk olie. I sidste ende afhænger det hele af OEM-godkendelser. Semisyntetisk olie kan bruges til mange komplekse applikationer uden problemer. Det er ikke altid nødvendigt at ty til den dyrere helsyntetiske olie. Delvis syntetiske olier er lige så effektive og pålidelige som fuldt syntetiske olier i nogle applikationer. Derudover sparer de penge.

Contact

Heiko Stephan

Share this post